Пататник с картофи

18/04/2012
от Олег ИвановНовак
"Една традиционна българска рецепта, която трябва да опитате поне веднъж!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8-9
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо80 476
  • Преглеждания за месеца1158
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте картофите и ги настържете на едро ренде, като ги посолите на вкус.

Сложете леко да се запържи в 1/2 от сгорещеното масло ситно нарязаният лук и добавете настърганите картофи.

Овкусете с млян черен пипер и разбъркайте добре.

Снемете от котлона и разбъркайте с разбитите яйца и сиренето.

Сместа се разбърква добре и се изсипва в тавичка.

Отгоре се нареждат филийки масло и се пече до приятен загар в умерено загряна фурна.
подобни рецепти тук

5 21
4 7
3 6
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Наталия Петрова
Незнам дали има пататник без картофи :)),но пататник без джоджън/ гьозум (както му казваме в Смолянско), не трябва да има, иначе е просто настъргани картофи - примерно.
12
1
Mariana Krasteva
Mariana Krasteva
04.03.2016 19:29
Браво за рецептата! Получи се много много вкусно! Пак ще се готви.
2
1
Силвия
Силвия
03.10.2013 22:35
Към Боби: А на мен ми звучи като "картофник с картофи". Но, че е много вкусен, две мнения няма! Струва си да се популяризира рецептата.
2
1

Виж всички коментари или напиши такъв