Пататник с картофи

18/04/2012
Олег Иванов
отОлег ИвановНовак
"Една традиционна българска рецепта, която трябва да опитате поне веднъж!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8-9
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо98 698
  • Преглеждания за месеца141
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана7 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте картофите и ги настържете на едро ренде, като ги посолите на вкус.

Сложете леко да се запържи в 1/2 от сгорещеното масло ситно нарязаният лук и добавете настърганите картофи.

Овкусете с млян черен пипер и разбъркайте добре.

Снемете от котлона и разбъркайте с разбитите яйца и сиренето.

Сместа се разбърква добре и се изсипва в тавичка.

Отгоре се нареждат филийки масло и се пече до приятен загар в умерено загряна фурна.
подобни рецепти тук

5 21
4 7
3 7
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Величка Щърбанова
Липсва водещата подправка Джоджен! Без черен пипер може, ама без него- не! :)
0
0
Наталия Петрова
Незнам дали има пататник без картофи :)),но пататник без джоджън/ гьозум (както му казваме в Смолянско), не трябва да има, иначе е просто настъргани картофи - примерно.
14
2
Mariana Krasteva
Mariana Krasteva
04.03.2016 19:29
Браво за рецептата! Получи се много много вкусно! Пак ще се готви.
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв