Пататник с картофи

18/04/2012
Олег Иванов
отОлег ИвановНовак
"Една традиционна българска рецепта, която трябва да опитате поне веднъж!"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8-9
Сготви+1 точки
22 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105 854
  • Преглеждания за месеца700
  • Преглеждания за седмицата103
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена22

Необходими Съставки

  • картофи - 1, 5
  • масло - 125 мл краве, може и растителна мазнина
  • лук - 200 г кромид
  • черен пипер - млян, на вкус
  • сол - на вкус
  • яйца - 1 - 2 броя
  • сирене - 150 - 200 г
  • кисело мляко - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте картофите и ги настържете на едро ренде, като ги посолите на вкус.

Сложете леко да се запържи в 1/2 от сгорещеното масло ситно нарязаният лук и добавете настърганите картофи.

Овкусете с млян черен пипер и разбъркайте добре.

Снемете от котлона и разбъркайте с разбитите яйца и сиренето.

Сместа се разбърква добре и се изсипва в тавичка.

Отгоре се нареждат филийки масло и се пече до приятен загар в умерено загряна фурна.
подобни рецепти тук

5 21
4 7
3 7
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Хенриета Христова
Картофник с картофи? Без джоджен?
0
0
Величка Щърбанова
Липсва водещата подправка Джоджен! Без черен пипер може, ама без него- не! :)
0
0
Наталия Петрова
Незнам дали има пататник без картофи :)),но пататник без джоджън/ гьозум (както му казваме в Смолянско), не трябва да има, иначе е просто настъргани картофи - примерно.
15
2

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!