Брюкселско зеле с масло

18/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049293
"Когато става дума за брюкселско зеле, човек просто не може да остане равнодушен "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 266
  • Преглеждания за месеца665
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от пожълтели листенца и измийте добре брюкселското зеле.

Сложете го да се бланшира за няколко минути в кипяща вода, в която сте добавили лимонов сок от 1/2 лимон и малко индийско орехче. Отцедете леко омекналото зеле добре.

Загрейте масло в широк тиган и запържете за кратко скълцаните скилидки чесън. Добавете зелчетата и бъркайте, докато се запържат.

Накрая овкусете със сол и черен пипер на вкус. Поднесете порция брюкселско зеле с масло, поръсено с прясно накълцан магданоз и останалия лимонов сок.подобни рецепти тук

5 8
4 1
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Весела Бойчева
Много вкусно стана :) Аз към края добавих малко вода и задуших :)
0
0
Stan
Stan
03.09.2012 21:19
Получи се доста добре! Благодаря за рецептата!
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв