Пилешки бутчета с гъби и бяло вино

21/03/2017
Албена
отАлбенаИноватор35670912903
"Вкусна яхния, която трябва да се сервира в голяма чиния, защото от нея просто не може да се ядат малки порции "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 380
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се сваряват пилешките бутчета в подсолена вода. След като се сварят могат да бъдат обезкостени.

Лукът се обелва и нарязва на ситно. След това се слага в тенджерата, в която ще готвим да се задуши с малко олио и вода.

След като стане прозрачен се прибавят почистените и нарязани на шайби гъби. Гъбите могат да се почистят, като се изтъркат с четка или обелят, както правя аз. Ако е необходимо се долива още малко вода.

След като се задушат гъбите се прибавя бялото вино. Разбърква се хубаво. След като се поизпари част от виното, гъбите се посипват с лъжица червен пипер и около две лъжици брашно.

Отново се разбърква. Идва ред на смлените домати. Те могат да са и от консерва. Гозбата се разбърква и се долива от бульона, в който са врели бутчетата. Прибавят се и две листенца дафинов лист за аромат.

След като заври яхнията в тенджерата бутчетата се връщат в нея, Оставя се да поври на слаб котлон още десет-петнайсет минути. След като яхнията е готова се поръсва с черен пипер и ситно нарязан пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар