Песто от глухарче

21/03/2017
Карина Трендафиловаот Карина ТрендафиловаПомощник Готвач
"Уникално песто с листа от глухарчета, което ще накара дори италианец да си сипе допълнително "
Приготвяне5 мин.
Общо5 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 467
  • Преглеждания за месеца652
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително измиваме листата на глухарчето и ги накисваме в подсолена вода за 30 минути - да им падне горчилката.

В чопър или блендер слагаме отцедените листа, орехите, зехтина, сиренето, почистените скилидки чесън и лененото семе. Добавете и изстискания сок на лимона.

Ако сиренето е много солено, не добавяйте сол допълнително!

Разбийте до гъста каша, ако ви се вижда много гъсто - добавете още зехтин.

Подходящо е като сос за салати и спагети.

Забележка: По желание козето сирене може да се смени с пармезан.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

vanqdimitrova
vanqdimitrova
21.03.2017 19:37
Изглежда вкусно ще го направя!
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв