Питка пролетно цвете

21/03/2017
Таня Левенова
отТаня ЛевеноваЧирак124462101
"Време е да приветстваме пролетта с тази разкошна питка цвете, а как се приготвя ще разберете от нас "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 551
  • Преглеждания за месеца111
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се размесва със сухата мая и заедно с топлото мляко и другите съставки се омесва средно меко тесто. Тестото се поставя на топло, покрито с кърпа да отпочине за 20 минути. След това се размесва леко на набрашнен плот.

Тестото се дели на 2 равни части. От едната, разделена на 4 части, се оформят равни топчета. Те се разточват, всяка на кора, която се намазва с олио. Корите се редят една върху друга. Разрязват се на 8 сектора.

От получените триъгълници - всяка кора се хваща една по една и се издърпва към края на тавата, като корите се застъпват. Полученият венец леко се издърпва назад, към тавата, а краищата на получените фигури се подпъхват под кората.

От другата част на тестото, разделено също на 4 части, се разточват 3 кори по същия начин. Четвъртата топка се запазва за средата. Трите подредени една върху друга и намазани с олио кори също се разрязват на 8 сектора. За по-удобно извън тавата.

Всеки получен триъгълник се разрязва по средата и не до края и връхчето се промушва отдолу нагоре, след което се издърпва. Получените цветчета се подреждат върху първата кора. Поставя се отделената и оформена топка в средата.

Оформената питка се покрива и поставя на топло за 20 минути. След това се намазва с разбит жълтък, малко олио и прясно мляко. Изпича се на 180 градуса до приятен загар. Готова се покрива с кърпа за 5-6 минути и се поднася.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар