Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Бабина рецепта с коприва

Бабина рецепта с коприва

Galya VasilevaGalya Vasileva
Новак
9361334
Бабина рецепта с коприва
Снимка: Galya Vasileva
1 / 2
22/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Вкусно гозба с прясна коприва - тайното оръжие на бабите"

Необходими Продукти

  • коприва - около 1 кг изчистени листа
  • орехи - 150 г
  • яйца - 4 - 6
  • брашно - 1 лъжица
  • пресен лук - една връзка (може и без него)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Като начало листата от коприва се измиват и накълцават. Накъцва се и пресният лук. Сипват се заедно в тенджерка с малко вода и се задушават.

По желание може да се сложи и лъжица олио или малко мас. Междувременно настъргваме орехите.

Настърганите орехи добавяме към копривата и лука, като разбъркваме и леко запържваме след което добавяме и брашното - ако предварително сме изпекли брашното става още по-вкусно.

Към сместа се добавя вода така, че да стане гъста кашичка. Като поври разбиваме яйцата и ги добавяме във врящата каша. Когато яйцата са готови дърпаме от котлона и сервираме.

Рецептата е доста диетична понеже на цялото количество каша забъркана с 6 яйца се падат около 1750 к.кал, а се получава около 2 литра манджа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: