Вкусно пуешко с гъби и топено сирене на фурна

21/03/2017
Dora Grozevaот Dora GrozevaЧирак
"Крехко пуешко с изтънчен сос и аромат, който ще ви принуди да си поискате допълнително "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 190
  • Преглеждания за месеца1060
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на хапки и се запържва в малко мазнина. Като се зачерви се изважда от тигана, леко се посолява и се овкусява с черния пипер.

Гъбите се задушават докато омекнат след което също леко се посоляват. В тава се нареждат нарязаните на кръгчета картофи, отгоре се подрежда запърженото месо.

Насипват се гъбите, нарязва се топеното сирене и маслото и се подреждат върху гъбите. Налива се 1 чаена чаша вода и се покрива плътно с алуминиево фолио.

Поставя се в предварително затоплена на 200 градуса фурна и се пече за 40 минути. Фолиото се отстранява и се допича още 10 минути. Наръсва се с настърган кашкавал и се оставя леко да се запече.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

emilizmirliev
emilizmirliev
01.05.2017 14:34
Получи се перфектно ястие - облизахме си пръстите!!!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв