Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Вкусна погача

Вкусна погача

ДениславаДенислава
Новак
721170
Вкусна погача
Снимка: Анонимен
3 / 4
18/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1 бр.
"Всяка погача, която е замесена с много желание и любов е вкусна!!!"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 - 7
  • брашно - 1 кг.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 1/2 ч.ч
  • мая - 1 кубче пресна
  • сол - 1 щипка
  • захар
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме меко тесто от всичките продукти, оставяме да втасва на топло, след което правиме тестото на кора и разрезваме на триъгълници.

Всяко триъгълниче го увиваме на кифличка и редим в подмазана тава, оставяме да втасва отново и мажем отгоре с яйце, наръсваме с сусам и печем на 180 градуса за около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
523
412
311
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

мари
мари
Как на килограм брашно едно кубче мая много е
12.08.2015 19:41
2
Jerika
Jerika
Аз я правя с 4 яйца (единият жълтък за намазване) и 1 ч.ч. прясно мляко.Плюс всички останали продукти.
28.02.2014 10:48
1
Наталия
Наталия
Мили дами, не се притеснявайте от броя на яйцата - така погачата става много вкусна.И 2 с.л захар никак не са много. По-важно е, че погачата винаги се получава, когато е замесена с мерак. Успех на всички.
09.12.2013 10:48
5
Bela
Bela
И аз я правя по този начин, но не слагайте точно кг брашно (при мен винаги е по- малко), ето как я правя, става перфектна, а аз съм все още начинаеща домакиня. В една купа смесвам яйцата, киселото мляко и маята, която предварително разтварям в малко топла водичка (в една чашка, колкото да покрие маята), олиото, щипка сол и щипка захар. След това почвам да добавям брашно и замесвам, докато стане меко на пипане. Втасва на топличко, разточвам, оформям(слагам и сиренце), пак втасва и намазвам с единия жълтък, който предварително съм отделила в началото, посипвам със сусам и пека, определено не е час на 180 градуса, а към 30 мин. при мен, може да пробвате с клечка за зъби- бучкате питката и ако не лепне тесто по клечката е готова :) Успех!
02.11.2013 20:20
6
3
monika
monika
штея пробвам непременно
14.10.2013 08:40
1
1
rachela
rachela
Аз също правя погачи(питки)различни рецепти по всякакви поводи и без такива,но толкова яйца не съм слагала в никоя рецепта,6-7 яйца съм слагала в козунаци.Някой пробвал ли е тази рецепта да сподели какво сее получило?
02.10.2013 23:31
3
Криси
Криси
Мили жени,
ето я моята рецепта за питка,която винаги става перфектна и е с много по-малко продукти :
Пресяваме 1 кг.брашно тип 500,софимел./непременно/
Правим кладенче в което слагаме 1 яйце,и белтъка на второто.Жълтъка си оставяме.
Разбиваме 1 кубче мая с малко захар и сол и хладка вода.Количеството на Захарта е по желание,но може до 100 гр.
Замесваме си най-обикновено,но меко тесто .Измесваме с допълнително брашно 100-200 грама.
Докато си измиете съда в който се замесили/около 5 мин./може да започнете правенето на питката.Разделяме тестото на 8 равни части,и правим топчета.
и ето идва момента на особеното,което прави питката ми неповторима.
Разточваме топката,колкото можем,с ръка вземаме от маргарин/не масло/и помазваме разточената кора.След това навиваме кората,като за баница преплитаме/завързваме/ и подмушваме краищата навътре. и така.....първото в средата,другите 7 около него.....Помазваме цялата питка с останалия жълтък.Забравих да Ви кажа,че още в деленето извън осемте топки се остава малка тесто....
Та сега се взема това тесто,измесва се в брашно и с ренде се стърже по питката....Стават звездички.Слагам я да я пека в студена фурна на 200 гр. после намалявам.
Резултата е фантастичен!И тези които не умеят,могат да се справят.ако има въпроси пишете на
30.09.2013 12:43
5
1
2
Покажи всички подкоментари
Мария
Мария
Рецептата е перфектна, редовно приготвям пита или тутманик по този начин,като плънката може да бъде различна, по желание и вкус на този който или за когото се приготвя.
25.09.2013 13:30
2
Рада
Рада
Рецептата е написана за домакини, които умеят добре да замесват погачи. Когато се представя рецепта, трябва да се посочват последователно всички детайли, за да може една начинаеща домакиня да се справи добре.
Добрият резултат е стимул и желание за работа в кухнята.
Поздрави.
18.09.2013 12:19
1
 Албена
Албена
Изглежда много вкусна,но колко захар се слага защото не е уточнено-в тестото ли се слага захарта или се поръсва погачата?!Бих я изпробвала.
16.09.2013 16:04
2
Виктория
Виктория
Някой изпробвал ли е тази рецепта?
10.09.2013 18:32