Кекс Ебрули

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Кекс Ебрули
Снимка: Джемиле Чешлиева
2 / 6
21/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Радост за очите и вкусно допълнение към чашата следобедно кафе"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • олио - 1 в.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 3 в.ч.
  • какао - 2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. После се добавят прясното и киселото мляко. Продължава се с разбъркването. Брашното се пресява заедно с бакпулвера, ванилията, содата и се добавят към сместа.

След това се добавя щипка сол и олио. Всичкото се разбърква добре и сместа се разделя на две равни части. Към едната част се добавя какаото. Взема се леко намазнена тава.

По средата се слага един черпак от бялата смес, точно върху него един черпак от какаовата смес. Редуват се бяла и какаова смес, докато се изчерпат.

После се взема един шиш и се почва от средата към краищата да се правят ивици все едно се режат парчета.

После по всяко парче се правят ивици от краищата към средата. Пече се в загрята фурна на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: