Шоколадова торта с козунак

19/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Ех, че вкусно изкушение е това кулинарно изобретение Шоколадова торта с козунак !"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 555
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • козунак - 1 кг цял и стар
  • сладко - 1 малко бурканче от портокали или праскови
  • за крема
  • захар - 100 г
  • вода - 1/2 к.ч.
  • шоколад - 200 г натурален
  • какао - 2 с.л. натурално
  • канела - 1/2 ч.л.
  • яйца - 5 жълтъка (около 90гр.)
  • масло - 350 г обезсолено краве
  • есенция - 1 ампула портокалова
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете козунака на еднакви, не много дебели филии. В подходяща форма направете блат от козуначените филии и ги намажете с размито в малко вода сладко от портокали.

На водна баня на котлона разтопете при непрекъснато бъркане маслото, захарта, водата, натрошения шоколад и какаото и канелата за крема. Бъркайте, докато захарта се разтопи напълно.

Отделно разбийте жълтъците с тел и при непрекъснато бъркане ги добавете към шоколадовата смес. Разбъркайте за кратко с телта и снемете от котлона. Оставете да се охлади напълно.

Върху козуначения блат разпределете от крема, подредете ред козунак отново и намажете с размитото сладко. Накрая хубаво и старателно намажете цялата торта с шоколадовия крем.

Оставете Шоколадовата торта с козунак в хладилника за няколко часа преди да поднесете.
подобни рецепти тук

5 10
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Биба
Биба
14.09.2012 14:53
А маслото къде се слага ??
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв