Тъмна празнична питка

22/03/2017
Dora Grozevaот Dora GrozevaЧирак
"За специалните поводи и скъпите моменти - тъмна пита празнична питка "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо135
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлата вода се разтваря маята, добавя се лъжичка захар и няколко лъжици брашно.

Оставя се за 10-15 минутки да се активира маята. Към шупналата мая се добавят зехтинът и солта и постепенно брашното с овесени ядки до пълното усвояване. Омесва се меко тесто.

Оставя се на топло за един час. Разделя се на девет равни части, оформят се топки и се поставя в съда за печене, постлан с хартия.

Оставя се още половин час на топло, маже се с разбит белтък и се пече на 180 градуса до готовност.

За декорация замесих малко тесто с бяло брашно, сол и вода.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар