Торта с козунак и Маскарпоне

19/04/2012
Дебелата Бертаот Дебелата БертаМастър Шеф / Автор
"Чухме торта и това беше достатъчно да напишем прощално писмо на диетата "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 507
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • козуначено тесто - готово, колкото за 1 козунак
  • за крема
  • маскарпоне - 400 г
  • яйца - 4
  • захар - 6 с.л.
  • ром - 4 с.л.
  • за заливката
  • захар - 100 г
  • вода - 4 - 5 с.л. топла
  • масло - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовото втасало козуначено тесто сложете в намазнена тава, като го заравните. Сложете да се изпече до готовност в умерено загряна фурна. Получената платка разделете на 2 отделни блата, след като се охлади.

За крема Маскарпоне разбийте жълтъците до побеляване заедно със захарта. Отделно разбийте на сняг белтъците и внимателно ги съединете с жълтъчната смес. Накрая постепенно разбъркайте с Маскарпонето и рома, докато се получи хомогенна консистенция на крема.

Сложете в подходящ поднос единия козуначен блат и го напръскайте с ром или прясно мляко. Намажете обилно с крем, втори блат, отново напръскайте и добре загладете цялата торта с останалия крем.

Отгоре полейте с карамелен сироп, приготвен от разтопена захар, вода и малко масло. Направете и друга украса по желание.подобни рецепти тук

5 2
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар