Пълнени чушки с кайма, ориз и моркови

22/03/2017
mariqот mariqНовак
"Знаем сто рецепти за пълнени чушки и всички до една са вкусни, тази също! Опитайте и се уверете и сами "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо774
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките за пълнене и ги изтърбушваме от семките. Нарязваме на кубчета зеления лук, моркова, стария лук и добавяме по желание зелена чушка.

Овкусваме каймата и в дълбока купа я смесваме с малко вода.

В тиган с малко мазнина слагаме зеленчуците да се запържат до златисто, след това слагаме и каймата. След като изври водата слагаме и ориза с 200 мл вода и бъркаме, за да не загори. Ако има нужда слагаме още малко вода докато оризът стане полуготов.

След като сместа за пълнене е готова си пълним чушките и горната част потапяме в брашно, за да може при печене да не ни излиза сместа. Нареждаме в тавичка и поливаме с вода един пръст, печем на 180 градуса.
подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар