Пилешка супа със застройка

22/03/2017
paledream25от paledream25Новак
"Всяка уважаваща себе си пилешка супа е със застройка, точно като тази тук "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 239
  • Преглеждания за месеца637
  • Преглеждания за седмицата445
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • пилешко месо - или бутчета
  • бульон - за пилешка супа
  • лук - 1 - 2 глави
  • картофи - 1 - 2 бр. (зависи от дозата)
  • моркови - 1 по желание
  • вода - 2 литра или по - малко, зависи от дозата
  • олио (по желание)
  • фиде - 1 - 2 топчета
  • сол - 2 к.л.
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се сварява, обезкостява и се накъсва на средно малки парчета. В друга тенджера добавяте желаното количество вода, след това прибавяте месото, слагате и бульона след него.

Прибавяте нарязаните на малки кубчета лук, картофите и морковите (по желание). Оставяте да ври докато се сварят картофите и морковите. След като се сварят добавяте малко олио (по желание), сол, черен пипер (смлян) и фидето. Като се посвари фидето, махаме супата от котлона и изчаквате да изстине малко.

Правите застройката като в една купичка разбъркате 2 с.л. кисело мляко с 1 яйце и 2 с.л. брашно. Трябва да е хубаво разбъркано, за да няма бучки.

След това взимате малко от чорбата на супата и я добавяте към сместа за застройката, като изсипвате на тънка струя и бъркате постоянно.

След това изсипвате застройката по същият начин в супата, като гледате да е на тънка струя и да бъркате постоянно, докато изсипвате, за да не се пресече супата. След това сервираме.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар