Печено гергьовденско агне

19/04/2012
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър9049295
"Почетете светеца и зарадвайте именника и гостите с най-вкусното и ароматно печено гевргьовско агне "
Приготвяне35 мин.
Готвене160 мин.
Общо195 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 786
  • Преглеждания за месеца496
  • Преглеждания за седмицата31
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 малко агне, агнешки бут
  • масло - 1 пакетче
  • зелен лук - 6 - 7 връзки + 2 - 3 скилидки
  • чесън - 1 връзка зелен
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • девесил - няколко стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистете агнето, като по желание може да го транжирате или да го оставите цяло. Хубаво го посолете.

Смесете разтопеното масло с пресованите скилидки чесън, червения пипер, черния пипер, чубрицата и намажете обилно отвсякъде агнешкото.

Оставете да се маринова за 1-2 часа и го подредете в тава, в която сте кръстосали лозови клонки така, че да стане като повдигната решетка.

Покрийте със стръкчета девесил. Долейте вода до средата на месото и сложете фолио. Пъхнете да се пече за около 2 часа и половина.

След това махнете фолиото и добавете накълцаните лук и чесън. Поразбъркайте леко и запечете, докато омекнат.подобни рецепти тук

5 4
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

цеца
цеца
24.04.2015 19:00
че ние гледаме 80 кози постояно имаме такова месо.
0
0
Гъзибаров
Гъзибаров
19.04.2014 13:09
Добрееееееее.....
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв