Царевични питки със сирене

22/03/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Вместо с обикновени питки днес избрахме да ви изкушим с тези уникални домашни царевични питки - да ви е сладко "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 236
  • Преглеждания за месеца225
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 350 г
  • бяло брашно - 150 г
  • мая - 1 бр. суха
  • олио - 50 г
  • сол - 3 ч.л.
  • вода - 250 мл
  • сирене - за поръсване
  • чубрица - 6 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипваме в купа царевичното брашно, отгоре пресяваме бялото брашно, слагаме солта и добре разбъркваме с лъжица.

Водата я стопляме в микровълнова, трябва да е хладка. Слагаме маята във водата и разбъркваме.

Правим кладенче в брашното, сипваме олио и постепенно сипваме водата с маята, като бъркаме с ръка или лъжица.

Забъркваме тесто, то ще стане много лепкаво и гранулесто заради царевичното брашно.

Трябва хубаво да се омеси тесто, като се ползва бяло брашно. Оставяте да втаса тестото, след като втаса, го премесвате пак с помощта на бяло брашно.

Разделяте на шест еднакви топли, слагате малко олио в ръцете и леко натискате да стане с кръгла форма и 2 см дебелина.

Намазвате тавата с олио и ги нареждате, остава да втасат съвсем малко, за да не останат много твърди.

След като са втасали, поръсват се със сирене и с чубрица. Пекат се до пълна готовност на 170 градусаподобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар