Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с конфитюр от смокини и ароматен кокосов топинг

Сладкиш с конфитюр от смокини и ароматен кокосов топинг

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Сладкиш с конфитюр от смокини и ароматен кокосов топинг
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
23/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Това е СЛАДКИШЪТ - уникално вкусен и с ароматен топинг"

Необходими Продукти

  • масло - 120 г меко краве
  • захар - 120 г
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 200 г
  • ванилена захар - 1 бр.
  • бакпулвер - 5 г
  • конфитюр от смокини - 250 г
  • За кокосовия топинг
  • масло - 60 г меко краве
  • захар - 70 г
  • вода - 70 мл
  • кокосови стърготини - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

За да се получи блатът разбиваме маслото и захарта на крем. Към тях прибавяме едно по едно яйцата и накрая прибавяме пресятото с бакпулвера брашно и ванилията. Получаваме много гъсто кексово тесто.

Намазваме с мазнина тавичка с размери 22х22 см. Сипваме тестото и разстиламе равномерно. Върху суровият блат слагаме конфитюра от смокините.

За кокосовия топинг:

В касерола смесваме маслото, захарта и водата. След като сместа кипне добавяме кокосовите стърготини. Всичко разбъркваме добре. С така приготвените кокосови трохи поръсваме намазаното с конфитюр тесто и сладкишът се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна с вентилатор 20-25 минути.

Сервираме охладен, нарязан на малки парченца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: