Запечени картофки с наденичка и яйце

23/03/2017
"Обичаме картофки на фурна, особено когато са подправени с любимата ни подправка - наденица "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 032
  • Преглеждания за месеца266
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • наденички - 2 - 3 бр. варена
  • яйца - 6 - 7 бр.
  • сирене - 250 г
  • олио - 60 - 70 мл
  • сол
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените и нарязаните на по-едри парчета картофи слагаме в тава и ги поръсваме със солта и чубрицата.

Прибавяме половин чаена чаша студена вода и олиото. Разбъркваме ги и ги слагаме да се пекат в предварително загрята до 200 градуса фурна за около 25-30 минути /картофите трябва да са все още твърди/.

През това време нарязваме наденичката на кубчета и натрошаваме сиренето. Така приготвените продукти прибавяме към все още твърдите, но леко запечени картофи и отново слагаме тавата във фурната за около 10-15 минути.

Изваждаме тавата и на произволни места правим гнезденца между картофите, където счупваме яйцата.

Връщаме отново във фурната и запичаме 10 минути или до готовността на яйцата. По желание яйцата могат да се поръсят с шарена сол или със самардала.

Може да се използва и сурова наденица, но тя следва да се запече малко повече време.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар