Гювеч в глинен съд

19/04/2012
А.Борисова
отА.БорисоваНовак
"И постният гювеч става най-вкусен, когато се приготви в глинен съд!"
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции7-8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 311
  • Преглеждания за месеца319
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете всички зеленчуци, а доматите обелете и настържете. Наситнете лютата чушка. Останалите зеленчуци нарежете на парчета със среден размер.

Започнете да редите зеленчуците в пръстен гювеч, като започнете с лука, след него картофите, лука и така докрай. Посолявайте и добавяйте по желание малко черен пипер между редовете.

Най-накрая сипете настърганите доматите и залейте с олиото. Захлупете гювеча с капака и сложете да се изпече за около 1 час и 30 минути в загряна на 160-170 градуса.

Готовия гювеч в глинен съд поръсете с накълцан пресен магданоз и копър и поднесете.подобни рецепти тук

5 5
4 8
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Стефан
Стефан
17.10.2014 12:21
Супер рецепта!!!!!!
0
0
димитрова
димитрова
26.05.2013 11:16
а вода не се ли слага
6
0
С.Христова
С.Христова
09.04.2013 12:00
Може и да се сложи в топла фурна,но ако гювечът е предварително затоплен(под течаща топла вода например).
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв