Гювеч в глинен съд

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Гювеч в глинен съд1 / 2
19/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
7-8
"И постният гювеч става най-вкусен, когато се приготви в глинен съд!"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • домати - 3 броя или 1 консерва
  • лук - 4 глави
  • чушки - 2 зелени пиперки
  • моркови - 2 броя, по - големи
  • зелен фасул - 250 г
  • грах - 150 г
  • бамя - 200 г
  • люти чушки - 1 брой
  • чорбаджийски чушки - 4 - 5 броя
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • магданоз - 1 връзка накълцан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете всички зеленчуци, а доматите обелете и настържете. Наситнете лютата чушка. Останалите зеленчуци нарежете на парчета със среден размер.

Започнете да редите зеленчуците в пръстен гювеч, като започнете с лука, след него картофите, лука и така докрай. Посолявайте и добавяйте по желание малко черен пипер между редовете.

Най-накрая сипете настърганите доматите и залейте с олиото. Захлупете гювеча с капака и сложете да се изпече за около 1 час и 30 минути в загряна на 160-170 градуса.

Готовия гювеч в глинен съд поръсете с накълцан пресен магданоз и копър и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
48
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефан
Стефан
Супер рецепта!!!!!!
17.10.2014 12:21
димитрова
димитрова
а вода не се ли слага
26.05.2013 11:16
6
С.Христова
С.Христова
Може и да се сложи в топла фурна,но ако гювечът е предварително затоплен(под течаща топла вода например).
09.04.2013 12:00
1
Таня
Таня
Само една забележка - глинен съд винаги се слага в СТУДЕНА фурна, иначе рискувате да го извадите на парчета ;-)
27.12.2012 18:02
6