Маслени цветя

23/03/2017
Мария Гулекова
отМария ГулековаПомощник Готвач40714101
"Ето на това му казваме пролет в чиния Вкусни, ароматни и неустоими "
Приготвяне90 мин.
Готвене30 мин.
Общо120 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 258
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме мекото масло и пудрата захар и разбъркваме (може с ръка или с дървена лъжица). След това добавяме ванилията и яйцето и отново разбъркваме.

Когато всичко се смеси много добре добавяме предварително пресятото с бакпулвера брашно и замесваме тесто. Когато тестото е готово го разделяме на две равни части.

Едната оставяме настрани, а в другата добавяме какао (количеството е в зависимост от това колко тъмно искаме да стане). След това оставяме двете половини за около 1 час в хладилника да се охладят.

Когато ги извадим от хладилника оформяме топчета с големината на лешник и нареждаме топчетата във форма на цвете. С помощта на клечка за зъби правим декорацията на цветята, която може да бъде каквато решите.

Нареждаме готовите сладки върху хартия за печене и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 мин.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар