Арабски питки Фатаер със сирене и кашкавал

23/03/2017
Даниела Русева
отДаниела РусеваГотвач3047478
"Ще направите ли място на трапезата си за тези пълнени арабски питки?"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 758
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и натрошете в него маята. Оставете да шупне изсипете в кладенче от брашното, пресято заедно с бакпулвера. Прибавете останалите продукти, без 1 с.л. белтък и омесете меко тесто.

Оставете тестото в намаслена с олио купа. Изчакайте да втаса, докато удвои обема си.

От втасалото тесто разточете лист върху набрашнен плот с дебелина 6-7 мм. Ако имате преса, тъй като става по-лесно, изрежете с нея питки. В средата на всяко кръгче сложете от плънката - натрошено сирене и настърган кашкавал.

Другият вариант е от тестото да се изрежат кръгчета с диаметър 6-7 см. Периферията намажете с разбит белтък и тогава да се затвори като мида и да се притисне тестото, за да залепне.

Готовите питки подредете на разстояние една от друга в тава, намаслена с меко краве масло. Всяка питка намажете с четка с прясно мляко. Изпечете питките в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се позачервят.

Можете да сложите плънка от кайма, по ваш избор и овкусена с подправки по желание, но у дома се предпочитат със сирене и кашкавал, а не с месо Поднесете питките с айран или сок.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!