Постни хрупкави банички с картофи и спанак

23/03/2017
Shamsinaот ShamsinaЧирак
"Уникални постни банички, които се правят на тостер - хапвайте и да ви е сладко!"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо937
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • кори за баница – 10 бр (фини)
  • картофи – 500 г
  • спанак – 100 г (пресен, само листа)
  • лук – 1 глава (малка)
  • сол – на вкус
  • сусам – за поръсване
  • олио – за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ще ни трябва сандвич-тостер. Разбира се, ястието може да се оформи и като вита баница, например, но така няма да е толкова хрупкаво и оформено за бързи хапки.

Започваме с приготвянето на плънката. Обелваме картофите, измиваме ги и ги нарязваме на кубчета. Слагаме да се варят до омекване, след което ги изцеждаме и намачкваме с вилица.

Спанака измиваме добре, нарязваме на ленти и попарваме в горяща вода за няколко секунди. Изцеждаме и го оставяме настрана.

Лука нарязваме на ситно и запържваме за кратко в малка тенджерка или дълбок тиган. Добавяме добре изцедения спанак и намачканите картофи. Осоляваме и разбъркваме добре. Сваляме от котлона и оставяме да се охлади – ако е гореща, рискуваме да скъсаме корите.

Загряваме сандвич-тостера. През това време разстиламе корите и върху всяка една кора слагаме малко плънка и завиваме, така че да се оформи правоъгълник/квадрат с размера на гнездата в тостера. С помощта на четка намазняваме с олио леко баничките от двете страни, поръсваме със сусам.

Слагаме ги да се изпекат и изваждаме след 5-6 минути или след образуването на хрупкава коричка. Поднасяме леко охладени.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар