Спаначени рулца

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878143024961
Спаначени рулца
Снимка: Елена Стойчовска
3 / 4
21/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Пролетни рулца за всички, които обожават зелените изкушения"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мая - ½ кубче /1 пакет суха мая/
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • захар - 1 к.л.
  • брашно - 800 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • сирене - 200 г
  • спанак - 150 г пресен
  • кашкавал - 50 г настърган
  • За намазване
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • джинджифил - на прах
  • шарена сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в малко от топлото прясно мляко заедно със захарта и 1 с.л. от брашното. Изчакайте да се активизира.

Разбийте в купа 2 яйца и 1 белтък. Добавете солта. Пресейте брашното, направете кладенче в него и сложете всички съставки заедно с шупналата мая и останалия жълтък.

Замесете тестото върху набрашнен плот. То трябва да е меко и нелепнещо. Оставете го да втаса на топло, покрито с кърпа за 30-40 мин.

През това време подгответе плънката – натрошете сиренето, настържете кашкавала и нарежете спанака на ситно. Смесете ги.

Разделете готовото тесто на 4 топки. Разточете ги на кори и всяка разделете на правоъгълници. Сложете от плънката, навийте на руло и нарежете на кръгчета.

Подредете върху хартия за печене и оставете да втасат 30 минути.

В купичка смесете пасирания чесън, подправките и размекнатото масло. Намажете кифличките. Печете във фурна, на 180 градуса до готовност.

Готовите рулца завийте с кърпа, за да се задушат и да останат меки.

Спаначените рулца са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: