Пикантно свинско с моркови

23/03/2017
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395719715
"Време е да отворим една бира и да се поглезим с това уникално пикантно свинско с моркови "
Приготвяне25 мин.
Готвене70 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 377
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото в тази рецепта е от обезкостен свински джолан, вие може да ползвате плешка или контра филе. Нарежете месото на средно големи парчета, сложете го в купа и сипете отгоре прясното мляко. Млякото трябва да покрива месото. Покрийте купата с домакинско фолио и сложете в хладилника за 2 часа да се маринова.

Извадете купата от хладилника, изцедете месото от течността, сложете парчетата върху суха кърпа и ги подсушете. Оставете месото на стайна температура за половин час.

Поставете тиган на котлона, сложете маслото и зехтина и загрейте. Когато маслото зацвърчи поставете месото и запържете за кратко на силна температура, колкото да се запечата и леко да смени цвета си. Нарежете лютата чушка на много ситно, като по желание преди това отстранете семките ѝ.

Пуснете цели необелени скилидките чесън и чушката в тигана, подправете с няколко стръкчета мащерка, сол, черен и малко червен пипер. Разбъркайте, гответе минутка, две и махнете от котлона. Прехвърлете съдържанието от тигана в тава.

Морковите почистете и нарежете на едро, сложете ги при месото и подправете със сол и черен пипер. Сипете водата и покрийте тавата с алуминиево фолио. Загрейте фурната на 180 градуса и сложете месото да се задушава за 40 минути.

Извадете тавата от фурната, махнете фолиото, вземете маслото и поставете по малко от него върху месото и морковите, поръсете с кафява захар и изцедете сока на един голям портокал. Ако водата е поизвряла, досипете още малко, но в края на печенето месото трябва да е останало само на мазнина.

Върнете тавата във фурната и допечете без фолио за още 20 минути до приятен цвят на месото и морковите.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар