Да помогнем на Мишо да проходи

Кюфтета фрикасе

19/04/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10 бр.
Изпрати Кюфтета фрикасе
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо54 175
  • Преглеждания за месеца2096
  • Преглеждания за седмицата98
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3,8 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • кайма - 350 гр.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • пълнозърнесто брашно - около 3 с.л., които използваме за каймата и после за овалване на готовите кюфтета
  • брашно - 6 с.л. с връх бяло
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта

Приготвяне на Кюфтета фрикасе

Слагаме да заври около 650-700 мл вода с 1 равна с.л. сол.

Смесваме каймата с черния пипер, кимиона, мащерката, едното яйце. Прибавяме пълнозърнесто брашно, докато се получи мека лепкава смес. От сместа оформяме кюфтета със средна големина (при тези пропорции се получиха 10 броя), които овалваме в пълнозърнесто брашно.

Пускаме кюфтетата във врящата вода и остават там до готовност.

Върху нагорещен котлон в сух съд слагаме бялото брашно. Бъркаме непрекъснато, за да не залепне и докато порозовее. След като е готово и още горещо го смесваме с киселото мляко. Трябва да се получи гъста гладка каша. Към нея на тънка струя прибавяме от бульона на кюфтетата. Целта е да получим рядка смес, която по-лесно да прибавим към останалия бульон.

Изваждаме готовите кюфтета и слагаме останалия бульон отново на котлона, докато заври. Към него на тънка струя и при непрекъснато бъркане с тел прибавяме рядката брашнена смес. Ако се получи прекалено гъста смес, добавяме при непрекъснато бъркане гореща вода и до получаване на желаната гъстота. Крайният резултат наподобява гъст домашен крем.

След като брашнената смес е готова, прибавяме кюфтетата. Варим около 6-7 мин. на слаб огън, като внимаваме да не загори.

Другото яйце, което трябва да е на стайна температура, смесваме с лимоновия сок и сол на вкус. Прибавяме на тънка струя към фрикасето. Разбъркваме добре и оставяме 2 мин. на много слаб огън. Изключваме котлона и оставяме ястието още 2 мин.[подобни рецепти тук]

  • Google+
  • Pinterest

3.8
Общо 32 гласували
5 10
4 10
3 9
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Нина
28.11.2014 10:20
В каймага задължитилно се слага ориз..тази рецепта нещо не ми допадна...
2
3
Ани
28.11.2014 10:10
Брашното за кашата се смесна с олио и така се запържвя и разрежда с малко студена вода....
1
0
ДОРА
22.10.2014 15:39
рецептата е страхотна облизахме си пръстите БРАВО
0
0
Pepina
30.11.2013 11:18
Аз, рецептата я промених, малко направих и леки корекции и се получи добре!:))
5
0

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още рецепти с

Вкусна и оригинална рецепта за Кюфтета фрикасе. Намери ли това, което търсиш? Разгледай останалите специалитети за Кюфтета фрикасе. Вкусни рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да сготвим Кюфтета фрикасе в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с хиляди ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.