Селски пай с кайма

19/04/2012
magi yordanova
отmagi yordanovaНовак9961
"Изненадата днес - вкусен селски пай с кайма, защото няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 053
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязания лук и чесън се задушават със зехтина и няколко лъжици вода докато омекнат. Добавя се каймата, намачква се докато стане на трохи.

Слагат се зеленчуците, доматения сок, нарязаните на резени гъби и се разбърква. Оставя се на тих огън 20 минути, след което се прехвърля в тава. Прибавят се подправките.

Картофите се обелват, нарязват и сваряват в подсолена вода. Отцеждат се и към тях се прибавят маслото, млякото и кашкавала. Намачкват се докато са още топли. Полученото пюре се разстила равномерно върху каймата със зеленчуци.

Паят се пече на 200С за 40-50 минути само на горен реотан, докато хване златиста коричка.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар