Гювечета със спанак и яйца

24/03/2017
Паулина Стояноваот Паулина СтояноваПомощник Готвач 1x
"Пролетен гювеч със свеж спанак и яйца - обещайте да го опитате още днес "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо554
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака и го оставяме да се изцеди. Разделяме го, като 1/3 от него ще оставим, да го сложим в свеж вид в гювечетата, а другата част ще сложим при зеленчуците, които ще подготвим по следният начин: Всички зеленчуци, обелваме, измиваме и нарязваме на ситно.

В тиган с незалепващо покритие слагаме 2 с.л. олио и запържваме морковите, лука и чушките до готовност. Добавяме 100 мл вода, след като започне водата да ври, слагаме по-голямото количество спанак, което сме отделили по-рано и започваме да бъркаме.

Спанакът ще намали значително обема си, поради тази причина оставихме 1/3 от него в свеж вид. След като се изпари водата и зеленчуците са готови ги махаме от котлона.

Намазваме гювечетата с масло или олио. Зеленчуците ги разделяме в четири гювечета, натрошаваме сиренето и слагаме във всяко гювече.

Върху сиренето нареждаме пресните спаначни листа и заливаме със яйца, които предварително сме разбили с прясно мляко. Печем 20 минути на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар