Бабината Попска яхния

24/03/2017
Еленаот ЕленаНовак
"Яхния с домашна кокошка - това звучи като началото на вкусна приказка "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 181
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта е сготвена от мен с домашна кокошка - бройлер, но вие може да използвате каквото месо имате. Не е нужно да е филе, дори може от остатъци от печено пиле от предната вечеря. Хубаво е да можете да сварите сурово месо предварително, за да използвате бульона.

В тиган с мазнина се запържва лукът, нарязан на полумесеци. Слагат се постепенно сухите подправки и се задушава за около 3-4 минути. Накрая се добавя бялото вино с една чаена чаша от бульона, пускат се двете кубчета телешки бульон и се оставя да къкри за още 3 минути.

В дълбок гювеч се излива плънката от тигана. Над нея се поставя свареното месо и картофите. Наливат се още 2 чаени чаши от пилешкия бульон и се наситнява отгоре магданоз. Пече във фурна на 180 градуса за около 40 минути. Накрая се сгъстява с галета или с брашно. Да ви е вкусно!подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар