Агнешки момици на фурна

19/04/2012
Бай Ставри
отБай СтавриНовак
"Ако знаете агнешките момици какъв деликатес са, нямаше да дадете на друг да ги опита даже "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 804
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • агнешки момици - 600 - 800 г
  • лук - 5 връзки пресен или кромид
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • чушки - 2 броя по желание
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • олио - 100 мл
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете агнешките момици и ги накиснете за 2 часа във вода с оцет. Отцедете ги и ги бланширайте за 5-10 минути във вряща подсолена вода.

След това отцедете и нарежете по-едро. В сгорещеното олио задушете за 5 минути накълцания лук и чесън. След това добавете нарязаните чушки и задушете за кратко.

Прибавете подправките, объркайте и сипете в тава. Отгоре разпределете момиците и объркайте леко. Долейте виното и сложете да се пече в мерено загряна фурна до пълното омекване на агнешките момици.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!