Запеканка с картофи и колбас

24/03/2017
Мария Симоваот Мария СимоваГотвач
"Хем ще разчистите хладилника, хем ще си хапнете вкусно - как да не дадете един лайк за тази вкусна идея "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 566
  • Преглеждания за месеца136
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • за картофената смес
  • картофи – 800 г
  • колбас – 4 бр. (кренвирш, наденица)
  • яйца – 2 бр.
  • сирене – 50 г твърдо
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за заливка
  • заквасена сметана – 4 с.л.
  • прясно мляко – 2 с.л.
  • кашкавал – 70 г
  • пресен лук – 1 бр. (перата)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги поставете да се варят в подсолена вода. След като напълно се охладят, настържете ги на ренде.

В купа чукнете яйцата и ги разбъркайте с вилица, добавете настърганите картофи, настърганото сирене, посолете на вкус, ако е нужно, и поръсете черен пипер на вкус, разбъркайте добре до еднородна смес.

В квадратна тавичка налейте с 2-3 с.л. олио, разпределете картофената смес и наредете обеления колбас вертикално, като притиснете добре да потъне до дъното на тавата и изравнете.

Разбъркайте сметаната с млякото и добавете настърганият кашкавал, разпределете сместа върху на картофите и поръсете със ситно нарязаните пера на лука.

Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна до лек загар. Лесна и много вкусна запеканка!подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар