Запеканка с картофи, колбас и сирене

24/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф830478117
"Хем ще разчистите хладилника, хем ще си хапнете вкусно - как да не дадете един лайк за тази вкусна идея "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 339
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • за картофената смес
  • картофи - 800 г
  • колбас - 4 бр. (кренвирш, наденица)
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 50 г твърдо
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • за заливка
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • кашкавал - 70 г
  • пресен лук - 1 бр. (перата)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите и ги поставете да се варят в подсолена вода. След като напълно се охладят, настържете ги на ренде.

В купа чукнете яйцата и ги разбъркайте с вилица, добавете настърганите картофи, настърганото сирене, посолете на вкус, ако е нужно, и поръсете черен пипер на вкус, разбъркайте добре до еднородна смес.

В квадратна тавичка налейте с 2-3 с.л. олио, разпределете картофената смес и наредете обеления колбас вертикално, като притиснете добре да потъне до дъното на тавата и изравнете.

Разбъркайте сметаната с млякото и добавете настърганият кашкавал, разпределете сместа върху на картофите и поръсете със ситно нарязаните пера на лука.

Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна до лек загар. Лесна и много вкусна запеканка!подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар