Супа от жълта леща

24/03/2017
Елена Стойчовска
отЕлена СтойчовскаПомощник Готвач18719911
"Вкусна чорбичка от леща - кой може да ѝ устои "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 968
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука и се почиства и се нарязва на ситно. Морковите се почистват и се нарязват на кръгчета. В подходяща тенджерка се слага около 700 мл вода.

Лукът и морковите се слагат във врящата вода. Когато са почти сварени, се добавя лещата.

*Тъй като жълтата леща е много нежна и й трябват около 10 минути, за да се свари, затова се добавя непосредствено преди края на готвенето на ястието.

Към готовата супа се прибавят подправките – куркума и сол на вкус. По желание се добавя доматено пюре.

Сложете лъжица-две зехтин, разбъркайте и се насладете на нежния, приятен вкус на нетрадиционната леща.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 58 301 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!