Пикантни пилешки воденички с масло

24/03/2017
zarq666@gmail.com
отzarq666@gmail.comИноватор3191161548
"Открихме перфектното винено мезе и нямаме търпение да го споделим с вас "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 002
  • Преглеждания за месеца127
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Воденичките се почистват и измиват. Слагат се в тенджера под налягане с вода, колкото да ги покрие и се варят 40 минути. Отпенва се бульона, добавя се сол, зърната бахар и дафиновия лист и се варят до готовност.

Воденичките се изцеждат от бульона, нарязват се на две и се прехвърлят в тиган с разтопеното и нагорещено олио и зехтин. Запържват се до златисто.

Скилидките чесън се обелват, лютите чушлета се счукват в хаванче, добавя се чесъна, червения и черния пипер, кимион и балсамовия оцет.

Сместа се добавя при воденичките в тигана, добавят се няколко супени лъжици от бульона от воденичките, разбърква се хубаво 1-2 минути и се измества от котлона.

Ястието се разпределя в 4 порционни чинии, украсява се със стрък магданоз и резен лимон. Поднася се задължително горещо.подобни рецепти тук

5 10
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар