Домашна кайзер пастърма

20/04/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Снимката говори сама за себе си - задължително я хапвайте с хубаво червено вино "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62 953
  • Преглеждания за месеца2243
  • Преглеждания за седмицата1047
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - филе от рибица или друго цяло немазно парче/парчета
  • морска сол - за покриване на месото
  • за кайзероване
  • яйца - 4 броя или само белтъците
  • лимони - сокът от 2 - 3 лимона,
  • чесън - 1 голяма глава
  • чимен - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • бял пипер - 15 г ситно смлян
  • сол - 15 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л. лют
  • соев сос - 1 с.л. тъмен

Начин на приготвяне

Нарежете месото на цели парчета с дължина около 30-40 см. Сложете ги да се осоляват в обилно количество морска сол за няколко дена, до седмица, след което го изкиснете под леко течаща вода за 1-2 дена. Опитвайте го на вкус, за да го направите с желаната соленост.

Смесете всички прахообразни подправки и счукайте добре чесъна с половината сол. Разбийте добре яйцата, които служат за спойка и добавете чесновата паста, отново объркайте и прибавете подправките. Разбъркайте до хомогенна смес, като лимоновият сок използвайте за да докарате консистенция на гъста боза.

Добре подсушете парчетата месо и ги намажете обилно с тази паста. Пробийте ги от едната страна и ги окачете на връв на проветриво място за 24 часа. След това го поставяте в марлена торба, за да се предпази от набези на мухи. Домашната кайзер пастърма е готова за консумация след около 10 дена.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 10
4 6
3 4
2 3
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Ivo
Ivo
23.11.2016 17:01
Изкисване под леко течаща вода 1-2 дни ?????????????
1
0
Албена Асенова-Писева
Това едва ли ще го приготвя,но с удоволствие ще го хапна.
0
0
ariadna
ariadna
05.12.2013 19:13
аз поставям филето в тава покрито със ситна сол на терасата,но само за 24 часа,защото ако е повече много се стяга... после се измива еднократно добре от солта ... натепва се добре с подправки-чубрица и червен пипер...закача се на проветриво място на терасата ,покрито с хартиен плик от хляб да не се праши...и след около 7-10 дни е готово...става като филе елена...иии много вино изпива...
21
2
Monika Ivanova
Monika Ivanova
13.05.2016 20:42
по този начин го правим и ние вкъщи и всички винаги казват, че е по-добро и от филе Елена, което е 30лв-кг. и никога не можем да си позволим
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти