Усукани питки Охлювче със сирене

25/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф796457795
"С малко мерак и майсторлък вижте какви вкусни усукани питки Охлювче може да приготвите за цялото семейство "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 857
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте част от затопленото мляко, разтворете захарта и маята в него завийте със стреч фолио и оставете на топло място да шупне.

В съда в който ще месите, пресейте брашното и добавете солта, разбъркайте.

Прибавете предварително разбитите яйца и разтопеното масло, като единия жълтък отделете за намазване на охлювчетата. Прибавете шупналата мая и замесете меко тесто, завийте със стреч фолио и оставете на топло да удвои обема си.

През това време си подгответе плънката, смесете настърганото сирене с яйцето и разбъркайте. Отделно разтопете маслото, а тавата покрийте с хартия за печене.

Втасалото тесто разделете на четири равни части и оформете топки. Разточете на четири листа с правоъгълна форма с диаметър 25-30 см.

Подредете листите един върху друг, като помежду им мажете обилно първо с масло, а после плънка, последният лист не мажете. Разточете всички заедно на кора с диаметър 40-45 см. Нарежете кората на еднакви по големина ленти, всяка лента усучете и навийте на охлюв.

Подредете охлювчетата в тавата на разстояние едно от друго, намажете ги с отделения разбит жълтък смесен с 1 с.л. прясно мляко и поръсете със сусам. Печете в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златист цвят.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар