Какаов кейк

25/03/2017
Ангел
отАнгелНовак54
"Знаете, че на хубава жена и вкусен какаов кейк никой не отказва "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 665
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч. (пресява се заедно с един бакпулвер)
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • какао - 2 - 3 с.л. (3, ако предпочитате по - какаов вкус)
  • канела - по желание може да се добави 1 к.л
  • За глазурата
  • вода - 6 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • какао - 2 - 3 с.л.
  • масло - 1 пакет /от малките пакети - 125 г/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме олиото на тънка струйка и след него киселото мляко, като предварително сме угасили в него содата.

Разбъркваме добре и накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера, разбъркваме добре, докато се поеме брашното. Готовата смес изсипваме в тава, която предварително сме намазнили и набрашнили. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути (до готовност).

За глазурата слагаме всички продукти в малка касерола да заврят. Достатъчно е да се смесят всички продукти и да се стопи захарта. След като е готова глазурата докато е още топла, заливаме изстиналия сладкиш.

В сладкиша може да се добавят по избор ядки (орехи, лешници и др), а декорацията отгоре е въпрос на въображение.

На снимката сладкишът е докориран с карамелиризани кокосови стърготини и бадеми.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар