Ябълков пай във форма за кекс

27/03/2017
Tanya Emin
отTanya EminНовак15
"Вкусен ябълков пай за приятели - да не забравите да добавите рецептата към любимите си "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 408
  • Преглеждания за месеца397
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим ябълките и ги настъргваме, към тях добавяме содата и канелата. Разбъркваме ги и ги оставяме така, докато приготвим сместа за пая.

В дълбок съд разбиваме яйцата, бъркаме с миксер, към тях добавяме захарта, бъркаме, докато захарта се разтопи, след това добавяме олиото.

След това добавяме брашното, бакпулвера и ванилията и продължаваме да бъркаме до получаване на хомогенна смес.

След като всичко е добре разбъркано, добавяме настърганите ябълки и продължаваме да бъркаме (идеята, че постоянно трябва да се бърка, е за да стане паят пухкав и мек, ако миксерът ви има приставки за бъркане на тесто, препоръчвам ви да сложите тях).

Взимаме формата за кекс и я намазваме с олио, след което изсипваме сместа вътре.

В предварително загрята фурна печем на 180 градуса 30-40 мин (без винтилатор, само отгоре и отдолу).подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар