Безглутенов кекс с елда без захар

26/03/2017
РАГ
отРАГИноватор32713111
"Много вкусно и много ароматно предложение за онези, които не могат да консумират храни с глутен. Да ви е сладко "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 393
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг2.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се сварява или бланшира. Вари се 1:3. Готова е когато семенцата е разпукат. Бакпулверът се активира в киселото мляко.

Фурмите се обезкостяват и се смилат с малко вода.

Яйцата се разбиват и след това постепенно се добавят киселото мляко, брашното, елдата, фурмите и фъстъченото масло и накрая стафидите. Тъй като имам мощен блендер сама си направих микс от безглутенови брашна (елда, овес и ленено семе), но може да използвате всякакъв вид брашно.

Формата за кекс се подмазва и набрашнява. Изсипваме половината смес, а към другата добавяме какаото.

Разбъркана, добавяме и тази смес във формата и с нож или вилица леко разнасяме, за да се получат красиви фигурки. Пече се 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна на горен и долен реотан.

Забележка: В тази пропорция ще стане малък кекс, който няма да запълни формата. Тъй като експериментирах не направих пълната доза. Продуктите може да се удвоят, като за да не се прекалява с яйцата, сложете повече кисело мляко за течност.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!