Френски пепър стек (Пържола Magnifique)

26/03/2017
marcheva14  Мария Симеоно
отmarcheva14 Мария СимеоноГотвач41365132101
"На трапезата ти винаги ще се намери място за завладяващо вкусен френски деликатес с телешко - Пепър стек "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо755
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • черен пипер - 2 с.л. зърна
  • сол - 1 ч.л.
  • телешки пържоли - 2 бр. с дебелина около 3 - 4 см
  • олио - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л. + 1 с.л.
  • готварска сметана - 200 мл
  • коняк - 1/2 ч.ч.
  • дижонска горчица - 1 с.л.
  • Гарнитура
  • картофи - запечени с масло на фурна
  • моркови - 2 бр. сотирани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Двете супени лъжици зърна черен пипер се натрошават на едро през памучна кърпа с дървено чукче. Пържолите щедро се овалват в черния пипер, за да полепне от всички страни. Притиска се с ръка.

Мазнината се загрява на умерен огън. Пържоли се пържат от всички страни за по 3-4 минути на страна, а страничните им ръбове за по 1 минути. Изваждат се и се оставят на топло.

В същия тиган със сгорещената мазнина се излива конякът, разбърква се за около 1 минута с дървена лъжица, за да се отстранят всички запечени парченца по дъното му. Добавят се и морковите нарязани на жулиени за кратко време, за да останат хрупкави. Изваждат се.

След като се редуцира наполовина се добавя сметаната, дижонската горчица и още бучка масло. Готви се за около 4-5 мин. за да се сгъсти или по лъжицата да образува т. н. "палто на лъжицата".

Парчетата месо се разрязват по диагонали се заливат със соса.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар