Печени охлюви

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Печени охлюви1 / 2
20/04/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Семпло и елегантно, и вкусно, до съвършенство"

Необходими Продукти

  • охлюви - 300 - 400 г почистено месо от черупките
  • масло - около 60 - 70 г
  • чесън - няколко скилидки
  • червен пипер - сладък и лют на вкус
  • черен пипер
  • салвия - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • галета - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистеното месо от охлювите сложете да се свари в тенджера под налягане. Извадете и оставете да се охладят.

Маслото разтопете и смесете хубаво с всички подравки и чесъна. Сипете охлювите в тава и полейте с ароматното масло. Посипете галета и объркайте.

Пъхнете тавата в силно загряна фурна да се изпекат охлювите до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
56
41
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
Сега им е времето. Трябва да събера и сготвя и аз.
25.04.2016 23:31
Костов
Костов
...всичко добре, но колко време се варят охлювите в тенджерата под налягане?
05.06.2013 21:04
2