Пилешка супа с варена застройка

26/03/2017
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф733447185
"С варена застройка всяка пилешка супа се превръща в истински балсам за стомаха "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 690
  • Преглеждания за месеца7138
  • Преглеждания за седмицата141
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре месото и го поставете в тенджера с вода да заври. След като заври, излейте водата, измийте отново месото и налейте нова студена вода. Прибавете нарязаните лук, чушка, целина и настъргания морков. Добавете малко олио, посолете и оставете да ври до готовност на месото.

Свареното месо (ако има кости отстранете) накъсайте на малки парчета и го върнете в бульона. Добавете почистения и измит ориз, оставете така да поври за 10 минути. Отстранете тенджерата от огъня и оставете малко да се поохлади.

В метален съд разбийте яйцето с вилица, добавете киселото мляко, брашното, щипка лимонена киселина, сока на лимона и налейте водата.

Поставете на слаб огън при непрекъснато бъркане до завиране на застройката. Добавете заврялата застройка към супата и разбъркайте, така супата става гладка и хубава.

Поръсете с черен пипер и ситно нарязан магданоз, разбъркайте и поставете капака на тенджерата за 10 минути. Сервирайте !подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар