Хрупкави пилешки филета с корнфлейкс

26/03/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач13852499
"Колкото по-хрупкаво е биреното мезе, толкова повече бира ще изпиете с него "
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 233
  • Преглеждания за месеца91
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките гърди нажежете на парчета и внимателно начукайте в найлонов плик с дървено чукче, за да се получат тънки филета. Измийте и отцедете. Овкусете със солта, пипера, кърито, джинджифила и чесъна.

Изцедете лимона и полейте филетата. Оставете за час в хладилник. През това време подгответе панировката и соса.

Разбийте яйцата, натрошете корнфлейкса с помощта на точилка. Панирайте филетата в горещо олио като ги потапяте в брашното, яйцата и натрошения корнфлейкс. Изваждайте върху домакинска хартия.

Соса пригответе като счукате 2 скилидки чесън, прибавите киселото мляко, майонезата, горчицата и пестото.

Разбъркайте соса с помощта на домакинска тел. Поднесете хрупкавите филета със соса и парчета лимон.подобни рецепти тук

5 9
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар