Пикантни оплетки от свински флейки върху зеленчуци

26/03/2017
Невена Блажева Иванова
отНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач11743424
"Кой е казал, че мъжете не обичат плитки? Изненадайте половинката си с тези оплетки и да не забравите да вдигнете наздравица за вкусната идея "
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо657
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските флейки нарежете с дебелина около сантиметър. Измийте и подсушете. Направете марината от пикантината, черния пипер, виното, олиото, сока от лимона, меда , соевия сос. Потопете всяко парче в маринатата и поставете в подходящ съд. Покрийте с фолио и оставете за една нощ в хладилник.

Зеления лук и чесъна почистете и измийте. Морковите обелете и нарежете с белачка на тънки ленти. Гъбите, ако са дребни използвайте цели, а ако са едри нарежете на шайби. В подходяща тава намазнете и постелете хартия за печене. На дъното подредете зеления лук, чесъна и морковите.

От овкусеното вече месо вземете три парчета и забодете трите краища с клечка за зъби. Оплетете го като плитка , като в края отново забодете с клечка. Оплетете така всички парчета от свинските флейки, овкусени и престояли в марината.

Подредете оплетките върху зеленчуците, като между тях поставите парчета от нарязания кромид, а вътре в плетениците поставите парченца чесън, около тях подредете гъбите.

Посипете с пушен червен пипер, долейте вино и маринатата, завийте тавата с алуминиево фолио и печете във фурна на 180 градуса - два часа без да отстранявате фолиото. Поднесете оплетките топли. Ароматна вкусотия! Добър апетит!подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар