Картофи Капоната

27/03/2017
Албена
отАлбенаМастър Шеф60675620684
"Истинско щастие в чиния - феноменално вкусно вегетарианско ястие "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 497
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват хубаво, защото ще се пекат с кората. Могат да бъдат и стари, но от сортовете с по-тънка коричка.

Почистените картофи се набождат на няколко места с шиш или вилица. След това се поставят да се пекат във фурната за около 30-40 минути на 200 градуса.

След като се поопекат, разрязват на две по дължина, издълбава се сърцевината им, посоляват се и се намазват с малко зехтин. Връщат се във фурната за още десет-петнайсет минути, докато порозовеят.

Докато се пекат картофите, се приготвя плънката или капонатата. Патладжанът се реже на кубчета и се слага в подсолена вода, за да се отстрани горчивината му.

Лукът се реже на ситно и се слага в тиган да се задуши с малко зехтин и вода. Към него се прибавят нарязаните на филийки скилидки чесън. След като се задушат, прибавяме да се запържи и отцедения патладжан.

След като омекне, се добавят смлените или нарязани на малки кубчета домати. Сосът се овкусява със сол и черен пипер. Накрая се прибавят стафидите и зелените маслини, нарязани на кръгчета.

Оставя се капонатата да поври, докато се сгъсти. След като е готова, със сместа се пълнят картофите.

Ястието се поднася поръсено с пресен босилек или магданоз.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!