Корекомки с какаова захар

27/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Любимите сладки от детството - в нов и толкова вкусен вариант "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции50
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо704
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера и ванилията. Прибавете маслото, което трябва да е престояло на стайна температура, както и крема сиренето.

Събирайте брашното, като втривате с пръсти в маслото и сиренето, а после замесете меко и гладко тесто.

Разделете го на четири части. Върху плота поръсете 2-3 щипки захар, сложете едното топче и го разточете по възможност на правоъгълен лист с дебелина 3-4 мм върху поръсената захар.

Смесете в купичка 1 ч.л. какао с 5-6 с.л. кристална захар. По разточения лист поръсете леко с какаова захар. Навийте листа на руло и го нарежете на шайби по 1 см широки.

От едно руло се получават около 15 бр.

Всяко кръгче оваляйте в друга купичка с чиста кристална захар. Опитах да ги направя във форма на сърчица. С дървено шишче притиснете от края към средата, а срещуположно с пръсти прищипете, за да се получи форма на сърце.

Не ви ли се занимава с това, просто ги оставете завити кръгли бисквити.
Подредете сладките върху хартия на печене на малко разстояние. Печете на 200 градуса в загрята фурна за 10-12 минути, докато леко порозовеят.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар