Маслени курабии с швепс портокал

27/03/2017
Даниела Русеваот Даниела РусеваПомощник Готвач
"Специално за вас от кухнята на баба - най-вкусните маслени курабийки "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции40
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо490
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • швепс - 250 мл портокал
  • свинска мас - 200 г
  • брашно - около 600 г
  • пудра захар - 100 г
  • лимонови стърготини - 1 ч.л. /на д - р Йоткер/
  • ванилия - 3 бр.
  • локум - 1 кутийка
  • сладко от череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и прибавете към него меката мас, швепса, лимоновите стърготини и една ванилия. Замесете гладко тесто.

Върху леко набрашнен плот разточете тестото на кора с дебелина около 3 мм. Можете с различни формички да изрязвате и да оформите корабета.

Тук имаме форма на цвете и завити рулца. Сложете плънка от кубче локум или сладко от череши.

Тези, които са изрязани като цвете, за основата си имат цяла бисквитка.

Толкова броя направете и за слепване. Но на тях в средата направете отвор с още по-малко цвете и след като слепим със сладкото от череши, ще изпъкне в средата на всяка бисквитка.

Печете курабиите върху готварска хартия на 180 градуса до порозовяване.

Готовите корабета поръсете с ванилова пудра захар.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар