Печено пуешко с праз и нахут

27/03/2017
"Вярваме, че здравословното хранене може да бъде и много вкусно, затова ви представяме любимата си рецепта "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо266
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 1.5 - 2 кг
  • праз - 4 глави
  • нахут - 500 г (консерва)
  • домати - 1 кг
  • олио
  • черен пипер на зърна
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете порционираното пуешко в тенджера под налягане с достатъчно подсолена вода, зърна черен пипер за около 90 минути.

Запържете праза, добавете доматите /настъргани/ и оставете да изврат.

Загрейте фурната.

В голяма тава изсипете праза, добавете нахута и подправките, разбъркайте и най-отгоре подредете месото отцедено от бульона (него може да оставите за супа).

Запечете за 15 минути, докато месото хване хрупкава коричка.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар