Пролетна бърканица

27/03/2017
Калина
отКалинаНовак105
"Пролетна, цветна и много вкусна - такава е нашата бърканица "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 169
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • яйца - 5 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • праз лук - 1/2 бр.
  • кашкавал - настърган
  • доматен сос - 400 г
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиганът се намазнява с олио и се оставя да се нагрее. През това време лукът се нарязва на кубчета, а тиквичката - на кръгчета.

Когато тиганът е достатъчно загрят, лукът се запържва в него с червен пипер на вкус.

Щом лукът е достатъчно запържен, в тигана се изсипва доматеният сос и се добавя черен пипер, отново на вкус.

Разбърква се и се добавят и тиквичките. Оставя се за около 5 минути, след което се чупят яйцата едно по едно вътре в сместа.

Всичко се пържи, докато тиквичките не започнат да омекват.

Накрая отгоре се добавят настърганият кашкавал и праз лукът, нарязан на кръгчета.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар